Η Δραστηριότητά μας (Δράσεις που πραγματοποιήθηκαν)

Δράση που έγινε την Κυριακή 29 Μαΐου στο Δημοτικό Σχολείο Άγιου Σπυρίδωνα στη Λευκωσία με παιδιά από το πρόγραμμα να συμμετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες εκπαιδευτικές, ψυχαγωγικές και δημιουργικές. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ιδέες, σκέψεις και συναισθήματά. Η συνεισφορά για τη δράση έγινε από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Grammar School

 Δράση με παιδιά του προγράμματος "TKNS" στο ΓΣΟ στη Λεμεσό:

Το Σάββατο στις 21 Μαΐου 2016 στο ΓΣΟ Λεμεσού σε συνεργασία με τον ΚΟΑ και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με αθλητικές δραστηριότητες και βιωματικά εργαστήρια έκφρασης και δημιουργικότητας. Τα 40 παιδιά που προέρχονταν από σχολεία της Λεμεσού είχαν την ευκαιρία μέσα από την εκδήλωση αυτή να περάσουν στιγμές άθλησης, μοιράσματος και επικοινωνίας με άλλα παιδιά και να ανταλλάξουν απόψεις και σκέψεις. Η δραστηριοποίηση τους αυτή τους έδωσε την ευκαιρία να διεκδικήσουν να αγωνιστούν και να αναγνωρίσουν τις δυνατότητες τους. Στη συνέχεια τα παιδιά ολοκλήρωσαν την δράση τους αυτή με κολύμπι στην παραλία απέναντι από το ΓΣΟ όπου εκεί έγιναν μαθήματα εκμάθησης κολύμβησης και δραστηριότητες χαλάρωσης και διασκέδασης καθώς και προσφορά γεύματος και γλυκών στα παιδιά. Τα παιδιά έφυγαν ικανοποιημένα αναζητώντας πότε θα γίνει η επόμενη συνάντηση τους η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του Ιουνίου του 2016.

Δρ. Μαρία Προδρόμου

Υπεύθυνη του Προγράμματος (tkns)

Δράση με παιδιά από το πρόγραμμα του σχολείου Πολεμιδιών στα πλαίσια της δραστηριότητας του "art therapy". Παιδιά μέσα από τη δράση είχαν την ευκαιρία να εκφραστούν ζωγραφίζοντας και δίνοντας τα δικά τους μηνύματα  με αυτό τον τρόπο στο χώρο του σχολείου τους. Η αλληλεπίδραση, η επικοινωνία και το μοίρασμα αποτέλεσαν τα κυρίαρχα στοιχεία της δράσης αυτής. 

Δράση με παιδιά που πραγματοποιήθηκε από το Δημοτικό Σχολείο Λινόπετρας στη Λεμεσό.